Populaire urn soorten: De Bio urn

By | juni 17, 2016

De medewerkers van UitvaartUniq.nl adviseren u graag tijdens de, vaak lastige & emotionele, zoektocht naar een perfect passende urn. In een serie blogartikelen behandelen we diverse populaire urn materialen. Ditmaal BIO (biologisch afbreekbaar); Natuurlijk, Milieuvriendelijk & Verantwoord.

In het geval u de as van uw overleden dierbare wenst terug te geven aan de aarde, is een bio urn, ook wel een biologisch afbreekbare urn genoemd, een geschikte optie. Allereerst de opmerking dat ook bio urnen (tijdelijk) gebruikt kunnen worden om binnenshuis te plaatsen, zolang deze maar niet worden blootgesteld aan elementen van buiten. Vaak wordt gekozen voor een tijdelijke plaatsing binnenshuis, waarna de urn wordt begraven of te water wordt gelaten. In principe zijn er twee mogelijkheden met betrekking tot het teruggeven van de as van uw overleden dierbare aan moeder aarde; Het begraven van de urn in de aarde of het ‘geven’ van de urn aan de zee. Indien u ervoor kiest de urn in de aarde te plaatsen, zal het enkele maanden duren totdat de as van uw dierbare, evenals de bio urn zelf, opgenomen is. Een urn betreft een ‘bio urn’ wanneer deze volledig gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen. Veelal wordt een biologische urn vervaardigd uit zand, bijenwas, hout of gerecycled karton.

Over UitvaartUniq.nl.uitvaartuniq

UitvaartUniq.nl is de Nr.1 uitvaart webwinkel van Nederland. Wij leveren prachtige uitvaartartikelen, voor een dierbare herinnering. Naast een uniek assortiment van urnen en assieraden, bieden wij ook grafdecoratie artikelen. Wij staan voor kwaliteit & eerlijke prijzen; U vindt bij ons altijd een uitvaartartikel naar wens. U vindt op onze webshop een prachtige collectie bio urnen. Mocht u een persoonlijk advies wensen, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers zijn u graag van dienst. Een bio urn bij UitvaartUniq.nl; Prachtig aanbod, tegen Eerlijke prijzen.